نگاهی به گیلان غرب

 

                                                             گیلانغرب طبیعت1              

در خصوص تاریخ پیدایش شهر اطلاعات کامل و جامعی در دست نیست اما بنا بر اظهار نظر بزرگان از اواخر دروه قاجار این منطقه محل تجمع و سکونت مردم بوده است و تا قبل از سال 1362 به صورت بخشی مستقل از توابع شهرستان اسلام آباد غرب بوده است از این سال به بعد با توجه به ویژگیهای سیاسی ‘ اجتماعی به شهرستان ارتقاء یافت و دارای فرمانداری گردید.

اما سرزمین گیلانغرب از گذشته های بسیار دور به عنوان یکی از مراکز زندگی ایلی محسوب می شده است. شهرستان گیلانغرب در عهد قاجار و قبل از آن همسان دیگر نقاط کشور به صورت ملوک الطوایفی اداره می شده است . در خصوص وجه تسمیه شهرستان گیلانغرب تا ابتدای حکومت رضاخان پهلوی مرکز شهر به امله مرسوم بود امله به معنی تجمع می باشد .

در زمان حکومت پهلوی رضا خان در فصل بهار به منطقه می آید از آنجا که رضا خان خودش شمالی بود وقتی منطقه سرسبزامله را می بیندمی گوید اینجا مثل گیلان  خودمان است و چه بهتر که اینجا را هم گیلانغرب بنامیم و از آن زمان شهر و منطقه به این اسم موصوف گردید.

 


 

سرگرمی ها و تفریحات:

 

وجود مراکز تفریحی و سیاحتی نظیر میاندار ‘ گلین‘ گردنه قلاجه‘ مله نی و همچنین پارک ورودی شهر باعث شده است که مردم ایام تعطیلات و فراغت خود را در این مکان ها بگذرانند.

شهرستان گیلان‌غرب از نواحی قدیمی استان کرمانشاه است‌ که در نوشته‌های تاریخی نیز به دفعات از آن نام برده شده است.  جمعیت این شهرستان به علت وجود مراتع قشلاقی مرغوب، در فصل زمستان تا حدود سه برابر افزایش می یابد و سرتاسر جلگه گیلان غرب مملو از چادرهای ایل کلهر می شود. ایل کلهر با گویش کردی  (کلهری) سخن می گویند. اساس اقتصاد شهرستان گیلان غرب بر کشاورزی و دام‌داری استوار شده است. جاجیم و گلیم از عمده ترین صنایع دستی مردم گیلان غرب بوده و بافت گلیم، جاجیم، گیوه و ساخت ابزار فلزی در سرتاسر شهرستا ن رواج کامل دارد.

گیلانغرب طبیعت

مکان های دیدنی و تاریخی :

قلاع (قلعه) که تپه خاکی بسیار بزرگی است؛در وسط شهر گیلان غرب قرار گرفته و گفته می‌شود سابقه به وجود آمدن آن به دوران پیش از اسلام و زمانی که جنگی میان ایران و روم درگرفته بود باز می‌گردد، روادگاه امام حسن، امام‌زاده عباس، حضرت سلیمان، بورسوار (اسب قهوه ای رنگ) و امام زاده چهل تن (چهل مرد) از جمله دیدنی های شهرستان گیلان‌غرب به شمار می‌آیند.

شغل مردم گیلان غرب:

شغل اصلی مردم منطقه کشاورزی و دام‌داری است و آب مورد نیاز برای کشاورزی از آب رودها و چاه ها تأمین می شود. محصولات کشاورزی گیلان غرب عبارتند از گندم، برنج، ذرت،‌ بنشن،‌ گردو، پنبه . دام‌داری و دام‌پروری از جمله فعالیت های مهم شهرستان گیلان غرب محسوب می‌شود و بهترین مراتع قشلاقی استان در این شهرستان قرار گرفته و فرآورده های دامی از محصولات این شهرستان است.  


 

مشخصات جغرافیایی :

گیلان غرب با قرار گرفتن در 150 کیلومتری جنوب باختری شهر کرمانشاه ،از شمال به شهرستان های سر پل ذهاب و قصرشیرین،‌ از خاور به اسلام آباد،از باختر به خاک عراق و از جنوب به استان ایلام محدود می‌شود. آب و هوای گیلان غرب نسبتا گرم ونیمه خشک است و کوه سرکش در شمال و شمال باختر این شهر و کوه سراوان در خاور و کوه های بند میدان در جنوب این شهر قرار دارد.

رود دایمی گیلان با گذشتن از میان شهر، باغ‌هاو زمین‌های کشاورزی را‌ آبیاری می کند. شهرستان گیلان غرب حدود 65هزار نفر جمعیت داردکه ازاین تعداد حدود 20هزار نفر در مر کزشهرستان زندگی می کنند.