شرح وظایف کارشناسان ستادی واحد بهداشت حرفه ای:

 
 
شرح وظایف ها
1)بازدیدوبازرسی ازکارگاههاوکارخانجات درچهاربخش (صنعت-خدمات- کشاورزی –معدن)درصبح وبعدازظهر.
2)شناسایی،ارزشیابی وحذف وکنترل عوامل زیان آورمحیط کار جهت ارتقاءسطح سلامت شاغلین.
3)پیگیری ونظارت برروند انجام معاینات کارگران جهت پیشگیری ازبیماریهای ناشی ازکار.
4)پایش مراکزشهری وروستایی (رده های میانی) وخانه های بهداشت وبهورزان .
5)نظارت برکارمراکزبهداشت کار وخانه های بهداشت کارگری درکارخانجات.
6)نظارت برتامین آب آشامیدنی سالم وبهداشتی باانجام نمونه برداری مستمر میکروبی باهمکاری آزمایشگاه آب .
7)پیگیری ونظارت برجذب دانش آموختگان رشته بهداشت حرفه ای درکارخانجات.
8)برنامه ریزی واجرای برنامه های آموزشی جهت کارفرمایان ،مدیران ،مسئولین بهداشت حرفه ای کارخانجات پزشکان دوره دیده طب کار ،کاردان وکارشناسان بهداشت محیط وحرفه ای وشاغلین .
9)اندازه گیری صدا ،روشنایی ،گازوبخارات موادشیمیایی وارزیابی پوسچراندامهای فوقانی ومقایسه بااستانداردهای کشوری واقدام درجهت اصلاح شرایط محیط کاربه روش فنی ومهندسی.
10)هماهنگی وهمکاری برون بخشی باسازمان مدیریت وبرنامه ریزی درخصوص تکمیل جداول مربوط به طرح تدوین نمایه ایمنی شیمیایی شهرستان.
11)صدورمجوزهای بهداشتی به کارخانجات.
12)نظارت براصلاح شرایط محیط کار کارخانه هایی که مشاغل سخت وزیان درآنها درکمیته کارهای سخت وزیان آوراستان به تصویب رسیده است .
13)نظارت وپیگیری درخصوص تدوین برگه های اطلاعات ایمنی مواد شیمیایی ونصب آن درایستگاههای کارکارگران.
14)نظارت وپیگیری درخصوص تشکیل کمیته های حفاظت فنی وموارد مطروحه درجلسات مذکور.
15)معرفی کارفرمایان کارگاههای متخلف ازقانون کار به شعبه ویژه حل اختلاف دانشگاه.
16)تهیه وتدوین گزارش کارشناسی بعد ازبازدید ازصنایع واعلام نواقص بهداشت محیط کار به مدیران کارخانجات جهت اصلاح شرایط نامناسب کارباموعد مقرر.
17)جمع بندی آمارها ی ماهیانه –شش ماهه وسالیانه ومحاسبه شاخص ها وارسال آنها به معاونت بهداشتی دانشگاه.
18)شرکت درکارگاهها وهمایشهای برگزار شده ودوره های بازآموزی درمرکزبهداشت استان
19)نظارت برتامین تاسیسات وتسهیلات بهداشتی مناسب جهت استفاده شاغلین درکارگاهها وکارخانجات براساس آیین نامه های مصوب .
20)نظارت براجرای طرحهای بقا(بهداشت قالی بافان – طرح مشترک جهادکشاورزی ووزارت بهداشت )طرح اندازگیری وکنترل صدا-طرح سنجش وساماندهی روشنایی محیط کار – طرح سلیکوزیس-طرح معادن – طرح ارگونومی – طرح تدوین برگه های اطلاعات ایمنی مواد شیمیایی - طرح بهداشت کشاورزان(طرح مشترک جهادکشاورزی ووزارت بهداشت ) وطرح تدوین پروفایل نمایه ایمنی شیمیایی شهرستان .

 

 

 

شرح وظایف کاردان ها وکارشناسان بهداشت حرفه ای در مراکزشهری:

  

 

1-بازرسی و بازدید از کلیه کارگاههای موجود در منطقه تحت پوشش و تشکیل پرونده جهت کلیه کارگاه های مزبور.

2-تکمیل پرونده پزشکی شاغلین و انجام معاینات دوره ای با همکاری پزشک مرکز جهت پیشگیری از بیماری های ناشی از کار.
3-نظارت و پیگیری در خصوص اصلاح شرایط محیط کار و حذف و کنترل عوامل زیان آور.
4-پیگیری و نظارت جهت تامین تسهیلات و تاسیسات بهداشتی مناسب کارگاه ها مطابق با ضوابط آیین نامه تسهیلات و تاسیسات بهداشتی کارگاه ها.
5-شرکت در طرح تشدید (بازدید از کارگاه ها در ساعات غیر اداری).
6-سنجش عوامل زیان آور فیزیکی محیط کار از قبیل صدا و روشنایی.
7-معرفی کارفرمایان متخلف از قانون کار به شورای حل اختلاف ویژه دانشگاه.
8-آموزش اصول و موازین بهداشت حرفه ای به کارفرمایان و کارگران جهت تغییر رفتار آنها و نهایتاً ارتقاء سطح سلامت شاغلین.
9-نظارت بر استفاده کارگران از لباس کار و وسایل حفاظت فردی مناسب و متناسب با نوع کار.

10-رعایت طرح تکریم وپاسخگویی به مراجعین محترم.

 

 


شرح وظایف کاردان ها وکارشناسان بهداشت حرفه ای در مراکز روستایی:

 

 

1-بازرسی و بازدید از کلیه کارگاههای موجود در منطقه تحت پوشش و تشکیل پرونده جهت کلیه کارگاه های مزبور.

2-تکمیل پرونده پزشکی شاغلین و انجام معاینات دوره ای با همکاری پزشک مرکز جهت پیشگیری از بیماری ناشی از کار.
3-نظارت و پیگیری در خصوص اصلاح شرایط محیط کار و حذف کنترل عوامل زیان آور.
4-پیگیری و نطارت جهت تامین تسهیلات و تاسیسات بهداشتی مناسب کارگاه ها مطابق با ضوابط آیین نامه تسهیلات و تاسیسات بهداشتی کارگاه ها.
5-اجرای برنامه های بازآموزی جهت بهورزان و آموزش و اجرای طرح ها و برنامه های جدیدی نظیر طرح بهداشت کشاورزان و طرح معادن.
6-اجرای طرح بقا(طرح بهداشت قالی بافان) از طریق بازدید و بازرسی از کارگاه های قالی بافی و بهسازی شرایط محیط کار آنها.
7- پایش خانه های بهداشت و پیگیری انجام معاینات کشاورزان توسط بهورزان و همکاران پزشک جهت پیشگیری از بیماری های ناشی از کار کشاورزی.
8-اجرای طرح بهداشت کشاورز در 2 بخش صنعتی و سنتی.
9-بازدید از معادن موجود در منطقه و پیگیری در جهت رفع نواقص بهداشتی محیط کار.
10-نظارت بر تامین آب آشامیدنی کارگاهها از طریق نمونه برداری آب.

11-رعایت طرح تکریم وپاسخگویی به مراجعین.