سلامت و اعتماد به نفس دانش آموزان با رعایت بهداشت فردی

امروزه مسئله بهداشت از موضوعات مهم جوامع انسانی است، بهداشت و پاکیزگی در فرهنگ اسلامی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده و پاکیزگی‌ نه‌ تنها رعایت‌ نکات ‌بهداشتی‌ و دوری‌ از آلودگی‌ فردی‌ بلکه‌ تمام‌ جنبه‌های‌ زندگی‌ انسانی‌ و آلودگی‌های‌ محیط‌ زیست‌ را نیز شامل‌ می‌شود.

بدن انسان می تواند مکان هایی را برای رشد میکروب ها و انگل ها ایجاد می کند که باعث ایجاد بیماری شوند. به همین دلیل رعایت بهداشت فردی دارای اهمیت فراوان می باشد. رعایت بهداشت نه تنها برای فرد مفید می باشد بلکه به بهداشت عمومی جامعه و سایرین نیز کمک می کند. بهداشت فردی حفظ و مراقبت از تمام اعضای بدن است که شامل بهداشت دهان و دندان ، پوست و مو و می باشد .  اقدامات بهداشتی تنها شستن و تمیز نگه داشتن اعضای بدن نیست و فعالیت هایی نظیر تغذیه مناسب ، فعالیت ورزشی ، خواب و استراحت کافی هم شامل می شود.

فواید بهداشت فردی

·         پیشگیری از ابتلا به بیماری های میکروبی، ویروسی و انگلی

·         ظاهر و زیبایی فرد با رعایت بهداشت فردی تغییر می کند. فردی که لباس های تمیز و آراسته می پوشد علاوه بر اینکه بهداشت را رعایت کرده ، باعث آراستگی ظاهر او می شود.

·         تغذیه مناسب از افزایش وزن و چاقی و بیماری های مربوط به دستگاه گوارش پیشگیری می کند.

·         بهداشت فردی باعث افزایش اعتماد به نفس در فرد می شود.

با رعایت توصیه های زیر سلامتی را به خود هدیه دهید :

·         در طول روز حداقل 2 بار مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید .

·         لباسهای خود مخصوصا لباس زیر را روزی یکبار تعویض کنید .

·         برای پیشگیری از حساسیت پوستی از لباس های نخی استفاده کنید .

·         قبل و بعد از خوردن غذا دستان خود را با آب و صابون بشویید .

·         بعد از اجابت مزاج دستهای خود را با آب و صابون بشورید.

·         در طول هفته حداقل 2 بار حمام کنید.

·         از خوردن غذاهای چرب و فست فودها اجتناب کنید زیرا علاوه بر چاقی باعث اختلال در گوارش می شود.

·         تحرک کافی داشته باشید و در طول هفته 5 بار و هربار حدود یک ساعت فعالیت ورزشی داشته باشید .

·         در طول شبانه روز بین 7 الی 8 ساعت بخوابید .

·         در صورتی که سرفه یا عطسه می کنید از دیگران دور شوید جلوی بینی و دهان خود را با دستمال بگیرید.

·         از وسایل شخصی (حوله، برس، مسواک و ...) بصورت مشترک استفاده نکنید.