چک لیست

شرح وظایف و فعالیت های واحد بهداشت محیط

 1. نظارت بر بهسازی و بهداشت مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و اماکن بین راهی

 2. کنترل آب آشامیدنی مناطق تحت پوشش از نظر میکروبی و شیمیایی و به صورت متناوب و اطمینان از سلامت آب منطقه و اعلام نتایج به ارگان های مربوطه

3. کلرسنجی روزانه و ثبت آن در پرونده کلرسنجی با قید مشخصات ایستگاه کلرسنجی و اعلام نتایج به شبکه بهداشت و ارگان های مربوطه و در صورت لزوم گندزدایی آب

4. کنترل مواد غذایی و نمونه برداری از مواد غذایی مشکوک و ارسال آن به آزمایشگاه و معدوم نمودن مواد غذایی فاسد بر اساس دستورالعمل های مربوطه

5. اجرای طرح یکنواخت سازی ماده 13 مواد خوردنی و آشامدنی و آرایشی و بهداشتی و اخذ مجوز تعطیل اماکن و مراکز از شبکه بهداشت و درمان جهت تعطیلی آنها

6. ارجاع به دفاتر پیشخوان جهت دریافت کارت سلامت

7. بازدید از مدارس و مراکز آموزشی و مهد کودک ها

8. بازدید و کنترل استخرهای شنا

9. بازدید از آزمایشگاه های تشخیص طبی ، مراکز بهداشتی درمانی ، مطب ها و بیمارستان ها از نظر وضعیت بهداشت محیط

10. بازدید از پارک ها ، ورزشگاه ها و ترمینال ها و تشکیل پرونده بهداشتی واعلام به سازمان ها و مسئولین زیربط و پیگیری تا حصول نتیجه مطلوب

11. بررسی کنترل فاضلاب، زباله، هوا، منابع آلوده کننده آن ها و مکاتبه با ارگان های مربوطه

12. رسیدگی به شکایات در زمینه های مختلف بهداشتی

13. سنجش ید در نمکهای خوراکی یددار بطور روزانه و نمونه برداری از نمک های ید دار و ارسال به آزمایشگاه

14. مبارزه با حشرات و جوندگان ضمن بررسی کانون های آلوده و برآورد میزان سم مورد نظر با توجه به میزان آلودگی و نظارت بر سم پاشی توأم با آموزشهای لازم و طعمه گذاری

15. کنترل و پایش امور محوله پرسنل تحت نظر و راهنمایی و ارشاد آن ها جهت پیشبرد اهداف بهداشتی و ارائه راهکارهای مناسب

16. اقدامات اضطراری هنگام وقوع بلایای طبیعی

17. شرکت در جلسات بازآموزی و سمینارها طبق دستورالعمل های مربوطه

18. بازدید از اماکن متبرکه و مساجد طبق دستورالعمل های مربوطه

19. بازدید از جایگاه های پمپ بنزین و پیگیری نواقص مربوطه

20. کنترل بهداشتی اردوگاه ها و زندان ها جهت ساماندهی وضعیت بهداشتی آن ها

21. شرکت در طرح های ملی و کشوری جهت هماهنگی لازم برای پیشبرد اهداف بهداشتی

22. آموزش بهداشت جهت کلیه رده ها توام با فعالیت های روزمره به طور چهره به چهره

23. آموزش بهداشت دانشجویان در مقاطع پزشکی و پیراپزشکی

24. نظارت بر دفع بهداشتی زباله در مناطق شهری ، روستایی و سایت جمع آوری و دفع زباله های شهری

25. نظارت بر احداث و بهسازی توالت خانوارهای روستایی

26. نظارت بر فعالیتهای آموزشگاه های صنوف

27. ثبت بازدیدها از اماکن تحت پوشش در سامانه سامح

28. تاسیس اورژانس بهداشت محیط

29. اجرای طرح تشدید

30. اجرای طرح شهر سالم

31. اجرای روستای سالم

32. بهسازی محیط روستا

33. برگزاری جلسات شورای بهداشت روستا، بخش و کارگروه بهداشت درمان و تامین اجتماعی شهرستان

34. نظارت بر فعالیت بهورزان در مورد کنترل کیفیت بهداشتی آب آشامیدنی، بهسازی ( محیط روستا، منابع آب مثل چاه و چشمه، آبریزگاهها و ... ) مرکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی، بهداشت محیط منازل، جلب مشارکت همگانی در جمع آوری و دفع بهداشتی زباله و فضولات و کنترل کیفیت مواد غذایی و آموزش موازین بهداشت محیط و .... و گزارش نتایج به مقامات ذیربط

35. راهنمای و آموزش مردم و جلب مشارکت عمومی و همکاری های بین بخشی در زمینه اجرای پروژه های شهر سالم

36. اجرای سایر دستورات مقام مافوق در زمینه های مربوط به بهداشت محیط

37. اجرای طرح توسعه و تشدید مواد غذایی در غالب طرح ضربت

38. اجرای طرح امنیت غذا

39. اجرای طرح بیسج سلامت نوروزی

40. جمع آوری اطلاعات و آمار مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی، آب آشامیدنی و تأسیسات آب و فاضلاب و ... و تکمیل فرمهای مربوطه

41. تجزیه و تحلیل آمار و شاخصهای بهداشت محیط